O întreprindere de stat intră în faliment

  • 21 Mai 2021 15:47
O întreprindere de stat intră în faliment

Pe 12 mai 2021, Judecătoria Orhei, sediul Telenești a constatat insolvabilitatea și a decis să intenteze procedura de insolvabilitate în privința Întreprinderii de Stat pentru Cercetare în Selecția și Hibridarea Suinelor „Moldsuinhibrid”. Motivul sunt datoriile de milioane ale întreprinderii, scrie mold-street.com.

Cererile introductive privind intentarea procesului de insolvabilitate a debitorului Moldsuinhibrid au fost înaintate de mai mulți creditori, inclusiv angajați ai întreprinderii, dar și companii, precizează sursa citată. 

Cine va administra Moldsuinhibrid

Instanța a decis să ridice lui Vivian Cocu, dreptul de administrare a Moldsuinhibrid și a desemnat în funcție de administrator al insolvabilității pe Irina Selevestru.

Administratorul insolvabilității a fost împuternicit ca, în cel mult 5 zile lucrătoare, să preia în posesiune și administrare, inclusiv prin executare silită, bunurile care aparțin masei debitoare.

Datorii de peste șase milioane lei, doar la buget

Motivul intentării procesului de insolvabilitate sunt datoriile enorme acumulate de Moldsuinhibrid, care în ultimii ani generează doar pierderi.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău