O imensă furtună de nisip a „înghițit” un oraș din China

  • 27 Aprilie 2021 13:09
O imensă furtună de nisip a „înghițit” un oraș din China

Un imens nor de nisip care a "înghițit" case, clădiri și fabrici a fost observat în provincia Gansu din nord-vestul Chinei, impresionantul fenomen meteo provocând mai multe accidente rutiere și un nivel crescut de poluare, informează marți AFP, potrivit Agerpres.

Aceste furtuni de nisip sunt frecvente în partea de nord a țării în timpul primăverii. Impresionantul nor galben observat duminică în comitatul Linze a fost surprins în imagini din aer pentru a i se putea estima amploarea.

Televiziunea națională CCTV a raportat mai multe accidente cauzate de vizibilitatea redusă.

Meteorologii au solicitat locuitorilor să rămână în case, cu ferestrele închise.

Alte fenomene similare sunt așteptate pentru ziua de marți.

Furtunile de nisip care au loc în China provin adesea din deșertul Gobi, o zonă aridă imensă situată între China și Mongolia.

În martie, una dintre aceste furtuni de nisip a ajuns la Beijing, fiind cea mai puternică din ultimul deceniu care a lovit capitala. Cerul a devenit galben, nivelul de poluare a crescut, iar companiile aeriene au fost nevoite să anuleze sute de zboruri.

Pentru a opri aceste furtuni, autoritățile împăduresc de mai multe decenii zonele de la periferia deșerturilor pentru a crea un "Mare Zid Verde" care să blocheze nisipul. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău