O ieșire nereglementată a Marii Britanii din UE ar putea genera pierderi de milioane de locuri de muncă și miliarde de euro în industria auto

  • 23 Septembrie 2019 11:34
O ieșire nereglementată a Marii Britanii din UE ar putea genera pierderi de milioane de locuri de muncă și miliarde de euro în industria auto

O ieșire nereglementată a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea genera pierderi de milioane de locuri de muncă și miliarde de euro în industria auto, avertizează producătorii europeni.

Într-un comunicat publicat astăzi, principalele federații europene ale producătorilor auto, precum și 17 grupuri naționale, atrag atenția că un Brexit fără acord ar însemna reintroducerea tarifelor vamale, ceea ce ar afecta lanțurile de producție ale diferitelor componente și ar duce la costuri suplimentare de miliarde de euro.

Avertismentul a fost publicat în contextul în care nu s-au făcut progrese pentru un nou acord privind Brexitul, iar cel existent a fost respins de trei ori de parlamentul britanic. Premierul de la Londra, Boris Johnson, ar vrea ca Brexitul să aibă loc pe 31 octombrie cu sau fără acord, însă parlamentul a adoptat o lege care ar trebui să prevină acest lucru.

În industria auto din statele Uniunii Europene sunt angajate 13,8 milioane de persoane, ceea ce reprezintă 6% din totalul forței de muncă.

Sursa. Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău