O grupare criminală specializată în migrația ilegală a fost destructurată de oamenii legii

  • 03 Aprilie 15:10
O grupare criminală specializată în migrația ilegală a fost destructurată de oamenii legii

În data de 2 aprilie 2024, într-o operațiune coordonată de către ofițerii investigații și organul de urmărire penală a Direcției regionale Vest, în colaborare cu Direcția regională Nord și Inspectoratul de Poliție Briceni, a fost destructurată o grupare criminală specializată în migrația ilegală a cetățenilor ucraineni.

Poliția de Frontieră informează că în urma probatoriului acumulat au fost identificați ca organizatori, un cetățean moldovean de 44 de ani, care era aflat în vizorul oamenilor legii anterior, și un complice conațional în vârstă de 57 de ani. Aceștia coordonau activități ilegale de migrație transfrontalieră în vederea obținerii unui profit financiar în valoare de 3500 de dolari per persoană.

În urma investigațiilor ample începute încă din luna octombrie 2023, a fost necesară impunerea efectuării perchezițiilor desfășurate la domiciliile persoanelor bănuite. În urma acțiunilor procesuale au fost confiscate dovezi relevante, printre care un autovehicul folosit în transportul migranților și dispozitive de comunicație mobilă.

În prezent, investigațiile pe acest caz continuă în vederea stabilirii tuturor figuranților și circumstanțelor. Odată cu reținerea celor doi moldoveni pentru 72 de ore, urmează ca Procuratura Ungheni să examineze probatoriul acumulat în privința bănuiților, pentru ca să determine necesitatea aplicării arestului preventiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:8,23 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău