O groapă comună cu rămășițele a 175 de persoane, torturate de NKVD a fost găsită în Ucraina

  • 20 Noiembrie 2014 16:35
O groapă comună cu rămășițele a 175 de persoane, torturate de NKVD a fost găsită în Ucraina

În curtea spitalului din localitatea ucraineană Iezupil, regiunea Ivano-Frankivsk, au fost descoperite osemintele a 175 de persoane torturate în perioada sovietică de NKVD, transmite postul de televiziune TSN.

În perioada 1944-1956, pe teritoriul unde se află astăzi spitalul din Iezupil, erau o închisoare și o garnizoană a NKVD, unde, potrivit istoricilor, au fost închiși luptătorii naționaliști ucraineni, familiile acestora și toți cei considerați "dușmani ai poporului".

"Am descoperit scheletul unei fetițe, care avea pe oasele brațului niște mărgele, iar la gât avea un medalion cu Isus Hristos" - a declarat Vasil Timkiv, un membru al asociației Memorial, care efectuează săpături în teritoriu. "Am găsit 175 de rămășițe umane, dintre care aproape 40 sunt oseminte aparținând copiilor.

Există încă 22 de schelete, însă nu putem stabili dacă sunt de femei sau bărbați, pentru că persoanele decedate au fost torturate și mutilate. Potrivit examinatorului medical, toți acești oameni au murit în urma violențelor aplicate de NKVD" - a adăugat Vasil Timkiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:0,51 m/s
Fri
14
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău