O grenadă a fost lansată asupra consulatului Federației Ruse la Atena

  • 22 Martie 2019 09:19
O grenadă a fost lansată asupra consulatului Federației Ruse la Atena

O grenadă a fost lansată vineri dimineața în curtea consulatului Federației Ruse la Atena, însă fără ca aceasta să explodeze, a anunțat poliția Greciei, informează AFP.

Zona unde se află consulatul, într-un cartier periferic al Atenei denumit Halandri, a fost rapid încercuită și geniști au fost trimiși la fața locului, a precizat un responsabil al poliției.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 04:00 (02:00 GMT), în timp ce consulatul rus era închis. Grenada nu a explodat și nimeni nu a fost rănit.

Grenada ar fi fost plasată de o persoană care circula cu motocicleta. Astfel de acțiuni sunt tipice unor organizații grecești de extremă stânga. Poliția încearcă să afle dacă această acțiune are vreo legătură cu descoperirea ulterioară a unei motociclete incendiate în centrul Atenei. 

În decembrie, o grenadă a explodat în fața Skai, unul dintre principalele grupuri de media din Grecia, și a avariat clădirea.

În vara anului trecut, Rusia și Grecia au cunoscut o tensionare a relațiilor bilaterale. Atena a expulzat doi diplomați ruși și a interzis accesul pe teritoriul Greciei pentru alți doi pentru că ar fi încercat să mituiască responsabili locali și să incite la demonstrații pentru a submina acordul încheiat între Atena și Skopje privind noul nume al țării vecine, Republica Macedonia de Nord.

Macedonia și Grecia au semnat pe 17 iunie 2018 un acord istoric pentru redenumirea Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei în Macedonia de Nord. Acest acord a fost menit să soluționeze o dispută veche de 27 de ani privind utilizarea numelui Macedoniei, ceea ce i-ar permite fostei republici iugoslave să ia în considerare aderarea la NATO.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău