O grădiniță din orașul Sângerei a fost renovată din banii alocați de Guvernul României

  • 03 Iunie 2021 08:45
O grădiniță din orașul Sângerei a fost renovată din banii alocați de Guvernul României

Grădinița Nr. 1 din orașul Sângerei a fost renovată din banii alocați de Guvernul României, prin intermediul Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM).

Prezent la evenimentul de inaugurare, consulul general al României la Bălți, Petrișor Dumitrescu, a menționat că astfel de proiecte întăresc relația dintre Chișinău și București și ”demonstrează angajamentul ferm al României de a asista Republica Moldova în implementarea serviciilor esențiale în fiecare regiune țării”. Totodată, el a subliniat că este important ca acest program să continue, pentru a aduce o părticică din Europa în inima fiecărui locuitor din Republica Moldova.

Grădinița ”Ghiocel” din Sângerei este una din cele aproape o mie de grădinițe care au fost modernizate pe întreg teritoriul R. Moldova de către Guvernul României, în acest scop fiind alocați 1,6 milioane de lei. Începând cu anul 2014, pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, Guvernul României a alocat în total aproape 30 de milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău