O furtună de zăpadă s-a abătut asupra Washingtonului

  • 04 Ianuarie 2022 08:00
O furtună de zăpadă s-a abătut asupra Washingtonului

După un sezon de sărbători marcat de temperaturi deosebit de blânde, o furtună de zăpadă s-a abătut luni asupra capitalei Washington și împrejurimilor, determinând închiderea serviciilor federale și a școlilor, oprirea circulației autobuzelor și accentuând perturbările traficului aerian, informează AFP, citat de AGERPRES.

Domul Capitoliului și Casa Albă sub o pătură albă de nea și schiuri pe străzi, un peisaj creat de douăzeci de centimetri de zăpadă care s-au așternut asupra capitalei americane.

Până la ora locală 20:30 (01:30 GMT), cel puțin 3.173 de zboruri interne sau internaționale către sau dinspre Statele Unite au fost anulate, după alte 2.650 de zboruri anulate duminică și 2.570 de zboruri anulate sâmbătă, potrivit site-ului Flightaware. Aproximativ 6.800 de zboruri au avut parte de întârzieri în timpul zilei.

Furtuna de zăpadă s-a adăugat haosului care domnea deja în traficul aerian din Statele Unite de săptămâni întregi din cauza valului de infectări provocate de varianta Omicron a COVID-19.

Tot luni, în prima parte a zilei, avionul Air Force One al președintelui Joe Biden, care a revenit în capitală după câteva zile de vacanță în Delaware, a rămas blocat pe pistă timp de treizeci de minute, cât timp a fost curățată zăpada.

"Fiți pregătiți pentru drumuri înzăpezite și alunecoase, care îngreunează deplasarea", au avertizat serviciile meteorologice care au anunțat vânturi puternice și ninsori abundente.

Luni seara, cel puțin 340.000 de locuințe au rămas fără curent în Virginia și 67.000 în Maryland, după ce mai mulți copaci au căzut peste liniile de înaltă tensiune sub greutatea zăpezii.

Au fost închise inclusiv centrele de depistare a COVID-19 și a fost suspendată distribuirea testelor rapide.

Numeroase școli au fost, de asemenea, închise luni în regiunea Washington, Maryland și Virginia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
6,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Wed
7
Thu
7
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău