O furtună de zăpadă face ravagii în centrul și nord-estul Statelor Unite

  • 03 Februarie 2022 18:57
O furtună de zăpadă face ravagii în centrul și nord-estul Statelor Unite

O furtună de zăpadă, care s-a abătut joi asupra regiunilor centrale și nord-estice din Statele Unite unde a provocat ninsori abundente, a făcut ca traficul rutier să devină periculos și aproape imposibil, a privat de electricitate mii de familii și a obligat închiderea școlilor în mai multe state americane, informează Reuters.

Avertizările de ninsoare și polei rămân în vigoare pentru o mare parte a teritoriului Statelor Unite, din Texas în Midwest și New England, până vineri dimineață, a anunțat Serviciul Național de Meteorologie (NWS).

Peste 100 de milioane de persoane din cel puțin 25 de state americane sunt vizate de coduri roșii de vreme severă pe parcursul zilei de joi, a raportat postul de televiziune CNN, transmite Agerpres.

O furtună de gheață, fenomen foarte periculos, este în curs de desfășurare în Texas, Arkansas și Kentucky. Un strat de gheață cu grosimea de peste 1,2 centimetri ar putea să se depună până vineri dimineață în anumite zone, având potențialul să provoace pene de electricitate, să doboare copaci și să cauzeze condiții dificile de călătorie, au avertizat specialiștii de la NWS.

După ce furtuna a cauzat miercuri ninsori abundente în Midwest, în anumite porțiuni din această regiune ar putea să se depună un strat de zăpadă de 15 centimetri în cursul zilei de joi. Ninsorile vor fi însoțite de vânturi cu viteze de 56 de kilometri pe oră, care vor reduce semnificativ vizibilitatea.

Școlile districtuale din mai multe state americane, inclusiv din Texas, Michigan și Ohio au decis suspendarea cursurilor pentru ziua de joi. Școlile din orașul Dallas, în care învață 145.000 de elevi, au fost închise pentru zilele de joi și de vineri.

Peste 50.000 de locuințe și sedii de companii din Texas și alte 25.000 din Arkansas au rămas joi dimineață fără electricitate, potrivit site-ului Poweroutages.us.

Mai mult de 1.000 de curse aeriene au fost anulate spre și dinspre aeroporturile din Dallas și Austin, iar alte 500 de zboruri au fost anulate spre și dinspre Aeroportul Internațional O'Hare din Chicago, a anunțat site-ul Flightaware.com. În total, peste 4.000 de curse aeriene au fost anulate în Statele Unite din cauza acestei furtuni.

Furtuna a provocat și scăderea temperaturilor. Valorile maxime care vor fi înregistrate în numeroase zone din regiunea marilor câmpii americane și din valea fluviului Mississippi vor fi considerabil mai scăzute decât mediile sezoniere în următoarele câteva zile, au avertizat meteorologii de la NWS. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău