O furtună cu grindină a făcut victime în India. Vântul puternic a afectat complexul Taj Mahal

  • 12 Aprilie 2018 18:10
O furtună cu grindină a făcut victime în India. Vântul puternic a afectat complexul Taj Mahal

Cel puțin 15 persoane și-au pierdut viața din cauza rafalelor puternice de vânt urmate de furtună cu grindină și ploi torențiale, care au afectat miercuri noaptea statul Uttar Pradesh din nordul Indiei, au indicat autoritățile joi, citate de agenția Xinhua.

Rafalele de vânt, cu o viteză de peste 130 de kilometri pe oră, au măturat în noaptea de miercuri spre joi regiunea Braj din vestul statului.

Potrivit autorităților, decesele au fost cauzate de grindina care a căzut în regiunea Braj, în vestul orașului Lucknow, capitala Uttar Pradesh.

''Opt decese au fost înregistrate în Agra, patru în Mathura și două în Firozabad din regiunea Braj'', a declarat un oficial.

Vântul puternic a produs pagube și în zona complexului Taj Mahal, un monument din epoca Imperiului Mogul considerat una dintre cele ''Șapte minuni ale lumii moderne''. Mai mulți piloni, de la poarta principală și din zonele sudice de acces, au fost doborâți de rafale.

''Pilonul de metal de douăsprezece picioare de la poarta principală a căzut la puțin timp după miezul nopții. De asemenea, un alt pilon a căzut din celelalte laterale. În afară de acestea, o vază și o porțiune de zid au fost deteriorate'', a precizat un reprezentant al Societății de Arheologie din India (ASI).

''Va fi efectuată evaluarea pagubelor și în funcție de aceasta vor fi luate măsuri pentru restaurare'', a adăugat el.

Taj Mahal este inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău