O furtună a lovit duminică insula Evia din Grecia

  • 10 Octombrie 2021 15:10
O furtună a lovit duminică insula Evia din Grecia

O furtună a lovit duminică insula Evia din Grecia unde a provocat inundații și a întrerupt circulația pe mai multe căi rutiere, la câteva săptămâni după incendiile care au făcut ravagii în nordul insulei, informează AFP.

Furtuna, numită Atena de serviciile elene de meteorologie, a provocat "daune foarte importante" rețelei rutiere din apropierea localităților costiere Agia Anna și Psaropouli, a declarat un reprezentant al autorităților locale, citat de televiziunea de stat ERT.

"Zeci de case au fost inundate (...), torenții au ieșit din matcă, cu toate că precipitațiile au durat doar câteva ore. Este un semn că ne așteaptă o iarnă foarte grea", a spus George Kelaiditis.

Incendiile forestiere au devastat insulele Evia și Rodos în iulie și august, precum și regiunile Atena și Peloponez.

În total, în perioada 29 iulie - 12 august, 100.874 de hectare de păduri de pini și plantații de măslini au fost mistuite de flăcări în Grecia, conform calculelor efectuate de AFP cu ajutorul datelor de la Sistemul european privind incendiile forestiere (EFFIS). Trei persoane și-au pierdut viața în aceste incendii.

Grecia, obișnuită cu lunile fierbinți de vară, a fost afectată în acest an de cel mai grav episod de caniculă din ultimele trei decenii, notează AFP. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău