O furgonetă plină cu soldați ucraineni morți a fost găsită la Uzina Azovstal

  • 31 Mai 2022 14:02
O furgonetă plină cu soldați ucraineni morți a fost găsită la Uzina Azovstal

Forțele ruse au găsit o furgonetă plină cu 152 de cadavre ale militarilor ucraineni, la Mariupol, pe teritoriul Uzinei Azovstal, acestea urmând să fie predate Kievului în viitorul apropiat, a precizat Ministerul rus al Apărării.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konașenkov, a declarat, în cadrul unui briefing, că armata rusă a găsit o dubă izolată, care conținea cadavrele a 152 de soldați ucraineni în incinta fabricii. În viitorul apropiat, se preconizează ca aceste corpuri neînsuflețite să fie transferate părții ucrainene. Konașenkov a mai declarat că furgoneta era minată. Potrivit acestuia, partea ucraineană preconzia să arunce în aer cadavrele pentru a da vina pe armata rusă pentru acest lucru.

Pe 20 mai, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, i-a raportat președintelui rus Vladimir Putin cu privire la finalizarea retragerii armatei ucrainene și despre militarii de la Uzina Azovstal din Mariupol care s-au predat și preluarea controlului complet asupra orașului. În total, după cum precizează ministerul, din 16 mai, 2.439 de militari ucraineni de la Uzina Azovstal s-au predat. Pe 23 mai, liderul autoproclamatei republici populare Donețk, Denis Pușilin, a anunțat că toți prizonierii ucraineni care s-au predat la Azovstal sunt reținuți pe teritoriul republicii, unde va fi organizat un tribunal internațional împotriva lor.

Pe 26 mai, pe teritoriul uzinei au fost găsiți mai mulți militari ucraineni.

Sursa: Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău