O firmă care colaborează cu Serviciul Federal de Securitate din Rusia, vizată de un atac cibernetic masiv

  • 23 Iulie 2019 15:20
O firmă care colaborează cu Serviciul Federal de Securitate din Rusia, vizată de un atac cibernetic masiv

SyTech, o firmă care colaborează cu Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia, a fost vizată de un atac cibernetic masiv, afirmă surse citate de ZDNet, informează site-ul Techspot.com și revista Forbes, potrivit Mediafax.

Atacul cibernetic a avut loc pe 13 iulie, fiind comis de un grup de hackeri numit 0v1ru$. Din serverul firmei SyTech au fost sustrase 7,5TB de date.

Atacul cibernetic a compromis proiecte de colaborare ale firmei SyTech cu Serviciul Federal de Securitate (FSB). Printre proiectele compromise figurează, conform unor surse, Nautilus-S, un soft care ar permite identificarea utilizatorilor aplicației anonime de mesagerie online Tor. Proiectul Nautilus-S are obiectivul identificării disidenților politici.

Printre proiectele afectate de atacul cibernetic se numără și Reward, care are rolul accesării rețelelor P2P, Mentor, care monitorizează comunicațiile din serverele companiilor ruse, Hope, un soft de monitorizare a Internetului în Rusia, și Tax-3, o rețea intranet. Conform BBC Rusia, este vorba de "cea mai mare sustragere de date din istoria activităților online ale serviciilor secrete ruse".

Compania cibernetică SyTech și-a suspendat activitatea și a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău