O fetiță din Australia a salvat un rechin eșuat în urma refluxului

  • 24 Noiembrie 2020 12:40
O fetiță din Australia a salvat un rechin eșuat în urma refluxului

În timp ce cuvintele rechin și Australia evocă de obicei imagini cu atacuri asupra înotătorilor și surferilor, Billie Rea, în vârstă de 11 ani, nu a stat pe gânduri și a intervenit pentru a salva un rechin rămas blocat între stânci după reflux, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

"Am un rechin", îi spune fata mamei ei, într-o înregistrare video distribuită marți pe rețelele sociale, în timp ce scoate un rechin australian, lung de câțiva zeci de centimetri, dintr-o băltoacă rămasă după reflux pe Kingston Beach din Tasmania, la aproximativ zece kilometri sud de capitala insulei australiene, Hobart.

"E în regulă, e în regulă", spune Rea în timp ce calcă pe pietrele acoperite cu alge ținând în mâini rechinul cu pete maronii înainte de a-l elibera în apă.

Rea nu s-a aflat nicio clipă în pericol deoarece rechinul australian este o specie care se deplasează lent, care se hrănește de pe solul marin în special cu mici crustacee.

"Imediat ce l-am văzut am știut ce este și că nu i-ar putea face rău", a declarat pentru Australian Broadcasting Corp (ABC) mama fetiței, Abby Gilbert, care a filmat salvarea rechinului, în urmă cu șase zile.

"Ați văzut în înregistrarea video cât de calmă este și cred că animalul acela s-a simțit în siguranță cu ea", a adăugat ea.

Abby a fost mai îngrijorată de faptul că Billie a trebuit să traverseze stâncile umede ca să ajungă în apele deschise decât de rechinul viu din mâinile fiicei ei. "Fii atentă pentru că este foarte alunecos", se aude Abby în filmare, chiar înainte ca Billie să ajungă la marginea apei și să elibereze rechinul în mare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău