O fetiță de doi ani a scăpat cu viață după ce a căzut de la etajul 5

  • 25 Iulie 2020 13:13
 O fetiță de doi ani a scăpat cu viață după ce a căzut de la etajul 5

O fetiță de doi ani, din Ungheni, a scăpat cu viață după ce a căzut de la etajul cinci al unui bloc locativ. Copilul era cu părinții acasă, dar a fost lăsat singur în cameră, cu geamul deschis.

Potrivit Serviciului de Gardă din Ungheni, fetița a căzut la etajul doi, pe un acoperiș din țiglă metalică. Imediat a fost transportată la Spitalul Raional Ungheni. Minora se află în afara oricărui pericol, a confirmat Cristina Vicol, ofițer de presă al Inspectoratul de Poliție Ungheni, solicitată de IPN.

Cristina Vicol a mai spus că fetița este educată într-o familie completă, în care mai cresc doi minori. Până acum, familia nu se afla în vizorul autorităților. După acest incident, va fi completată fișa de sesizare a cazului suspect de violență, neglijare, exploatare și trafic a copilului.

Autoritățile atenționează adulții să nu lase geamurile deschise dacă în casă sunt copii. Micuții sunt curioși și tentați să urce și să privească afară. O capcană sunt plasele de la ferestre, care nu sunt sigure, iar copiii se sprijină de ele și se produc tragedii. Inspectoratul General al Poliției recomandă adulților să le explice minorilor despre acest pericol, de la cea mai mică vârstă, chiar dacă cred că micuții nu înțeleg. Scaunele, canapelele, fotoliile și alte piese de mobilier vor fi mutate mai departe de geam pentru a exclude accesul la pervaz. Ferestrele e nevoie să fie blocate cu mecanisme speciale, iar copii vor fi supravegheați neîntrerupt. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău