O fetiță de 7 ani a fost împușcată mortal de forțele de ordine din Myanmar. Bilanțul victimelor a ajuns la 261

  • 23 Martie 2021 19:49
O fetiță de 7 ani a fost împușcată mortal de forțele de ordine din Myanmar. Bilanțul victimelor a ajuns la 261

O fetiță de numai 7 ani a fost împușcată mortal marți în locuința ei după ce forțele de securitate au deschis focul în al doilea oraș ca mărime din Myanmar, Mandalay. Bilanțul victimelor ucise în timpul manifestațiilor împotriva juntei militare instalate la putere printr-o lovitură de stat a ajuns la 261, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Junta la putere i-a acuzat pe protestatarii pro-democrație de incendiere și violențe în timpul săptămânilor de proteste și a afirmat că va folosi cât mai puțin forța pentru a-i calma pe demonstranți.

Purtătorul de cuvânt al regimului militar Zaw Min Tun a declarat că 164 de protestatari au fost uciși în total și și-a exprimat părerea de rău pentru aceste decese.

Asociația de asistență pentru deținuții politici (AAPP) susține, pe de altă parte, că 261 de persoane au fost ucise în timpul reprimării protestelor de către forțele de securitate.

"Sunt și cetățenii noștri", a declarat Zaw Min Tun în cadrul unei conferințe de presă din capitala Naypyitaw, la o zi după ce Uniunea Europeană și SUA au impus noi sancțiuni împotriva unor persoane și grupuri cu legături cu puciul de la 1 februarie în urma căruia guvernul ales al lui Aung San Suu Kyi a fost înlăturat de la putere.

Fetiță ce 7 ani, cea mai tânără victimă a reprimării protestelor din Myanmar

Personalul unei case de pompe funebre din Mandalay a declarat pentru Reuters că o fetiță de 7 ani a fost împușcată mortal marți în orășelul Chan Mya Thazi.

Soldații ar fi tras în direcția tatălui său dar au lovit-o pe fată, care se afla în brațele sale în locuința lor, a declarat o soră de-a ei pentru media locală Myanmar Now. Alți doi bărbați au fost uciși în localitate.

Armata nu a comentat până acum incidentul.

Odată cu căderea nopții au fost organizate mai multe priveghiuri în capitala economică Yangon și alte orașe.

Junta este condamnată la nivel internațional pentru lovitura de stat care a pus capăt tranziției lente spre democrație din Myanmar și pentru reprimarea sângeroasă a protestelor care au urmat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău