O femeie din Ungheni oferă gratis două tone de mere din cauza că nu are unde să le vândă

  • 26 Octombrie 2018 11:38
O femeie din Ungheni oferă gratis două tone de mere din cauza că nu are unde să le vândă

O tănără profesoară din satul Rădenii Vechi, raionul Ungheni oferă gratis două tone de mere. Ana Brânza a afirmat pentru Agrobiznes că pomii sădiți de bunelul său au fost o sursă de venit până în anul curent, dar acum s-a pomenit că nu mai are unde le vinde. 

„Pomii au fost sădiți încă de bunelul meu, deci au cel puțin 60 de ani, sunt niște copaci înalți. Până în anul curent, aceste mere le comercializam fabricii de sucuri din Ungheni. Fabrică a fost închisă și mai mulți producători de la noi din sat ne-am pomenit în imposibilitatea de a vinde producția. Am 2 tone de mere pe care nu le pot realiza în nici un fel și decât să putrezească și să stea pe jos prefer să le ofer cuiva care are nevoie. Este un soi de mere pe care noi îl numim „mere țigănești”, au o culoare roșie intensă, sunt foarte rezitente, iar păstrate la frigider, beci pot fi consumate până în luna aprilie-mai”, a spus tânăra, potrivit sursei citate.

Acum femeia este în concediul de maternitate și nu are posibilitatea să culeagă aceste mere și să le transporte la o grădiniță sau la o școală. „Ar fi minunat dacă ar veni un grup de oameni să le culeagă și să le ia. Anul acesta nu am vândut nimic, dar am avut cheltuieli de îngrijire a copacilor, curățire, prelucrarea pământului, cel puțin de trei ori pe an trebuie să cosesc printre rânduri. Nu am stropit cu nimic, astfel sunt mere ecologice. E de plâns, pentru că în ceilalți ani reușeam să vând merele și îmi cumpăram lemne pentru iarnă”, a mai afirmat tânăra. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău