O femeie din Africa a născut 10 copii, un nou record mondial

  • 09 Iunie 2021 16:00
O femeie din Africa a născut 10 copii, un nou record mondial

O femeie din Africa de Sud a dat naștere luni seara la zece copii, cu doi mai mulți decât preconizau inițial medicii, într-un spital din Pretoria, a informat marți presa locală citată de agenția EFE și Agerpres.

Mama, care se numește Gosiame Thamara Sithole și are 37 de ani, se afla în cea de-a 29-a săptămână de sarcină, a declarat soțul său, Teboho Tsotetsi, publicației locale IOL.

„Sunt șapte băieți și trei fetițe, era însărcinată în șapte luni și zece zile. Sunt bucuros și emoționat", a declarat tatăl copiilor, care mai are cu soția sa încă doi gemeni. Potrivit mamei, care a suferit de dureri la picioare din cea de-a opta săptămână de sarcină precum și de aciditate la stomac, doi bebeluși nu au putut fi detectați la RMN.

Medicul Dini Mawela, directoare adjunctă a Școlii de Medicină de la Universitatea de Științe Medicale din Sefako Makgatho, din nordul Pretoriei, a asigurat că este o situație mai puțin obișnuită și asociată de obicei tratamentelor de fertilizare, însă mama copiilor a asigurat că nu este cazul și pentru ea.

„Este o situație destul de unică. Nu știu cât de frecvent se întâmplă. Implică un risc extrem de mare”, a spus doctorița, care a precizat că „riscul este faptul că nu există suficient spațiu în burta mamei pentru bebeluși care au tendința de a rămâne mici”.

„Copii se nasc foarte mici, cu șanse de supraviețuire compromise. Totul depinde de cât timp stau înăuntru”, a precizat Mawela.

Cu venirea pe lume a celor zece bebeluși - care vor petrece următoarele luni la incubator - mama sud-africană o depășește pe femeia din Mali, Halima Cisse, care a născut nouă bebeluși la începutul lunii mai anul acesta.

Aceste nașteri multiple vor doborî recordul celor mai mulți bebeluși care au supraviețuit unei nașteri și care era deținut, din 2009, de americanca Nadya Suleman, care a adus pe lume opt copilași.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:4,63 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău