O femeie de origine română și fiica ei, printre ostaticii eliberați vineri de Hamas

  • 25 Noiembrie 2023 08:45
O femeie de origine română și fiica ei, printre ostaticii eliberați vineri de Hamas

Danielle Aloni, femeia cu origini românești luată ostatică în urma atacului din 7 octombrie asupra Israelului, se află - alături de fiica sa de cinci ani - printre cei 13 ostatici eliberați vineri seară de către Hamas, în urma acordului mediat de Qatar, conform listei publicate de Times of Israel. Printre cei eliberați se află și o femeie despre care gruparea teroristă Jihadul Islamic Palestinian a susținut că la începutul acestei luni a murit în captivitate.

Tatăl Daniellei Aloni este român, scrie Hotnews.

În 30 octombrie, Hamas a publicat o înregistrare video cu trei femei prezentate drept ostatice, în care una dintre ele - Danielle Aloni - îi cere pe un ton ridicat premierului israelian să facă un schimb de prizonieri cu gruparea teroristă pentru a obține eliberarea lor.

Videoclipul cu cele trei femei, care are 76 de secunde, a fost publicat de Hamas cu mesajul: „Câteva prizoniere sioniste deținute de Al-Qassam trimit un mesaj lui Netanyahu și guvernului sionist”.

În videoclip, cele trei femei apar stând pe scaun, una lângă cealaltă, având în spate un perete, și doar una dintre ele vorbește, începându-și mesajul cu formula „Bună ziua, Bibi Netanyahu”. Ea îi cere lui Netanyahu să obțină eliberarea lor și îl acuză că nu a reușit să împiedice atacul grupării teroriste din 7 octombrie.

Danielle Aloni a fost răpită din Nir Oz împreună cu fiica sa de cinci ani și jumătate, cu sora, cu cumnatul și cu cele două nepoate gemene, a scris Jerusalem Post.

În vârstă de 45 de ani, femeia are origini românești, tatăl ei fiind român, conform Digi 24, care a realizat un interviu cu bărbatul. El are două fete - Sharon și Danielle - care, potrivit acestuia, în luna iunie depuseseră actele pentru a obține și ele cetățenie română.

„Au intrat în casă la ei și după vreo oră mi-a transmis un mesaj cu voce, tot prin Whatsapp: „Dragii noștri, acum ne incendiază casa. Fumul intră acum în camera de siguranță. Cred că nu vom mai ieși de aici. Vă iubim pe toți”, a afirmat Remus Aloni, tatăl Daniellei Aloni în interviul acordat Digi 24.

El a mai povestit că un membru al kibbutzului, alături de armată, au mers ulterior din casă în casă pentru a verifica ce se întâmplă și dacă mai sunt oameni în viață: „Când au ajuns la casa lor, mi-au spus că au deschis camera de siguranță și nu era nimeni acolo, nu erau nici urme de sânge, nici cadavre, nimic. Și asta ne-a dat un semn că se vede că sunt răpiți. După asta, după o zi, am văzut un film, cred că de la Hamas, pe care l-au dat pe rețelele sociale, și acolo am văzut, pe o platformă de tractor, l-am văzut pe soțul lui Sharon și cu una dintre gemene (nepoata - n.red.), și cred că am văzut-o din spate și pe Sharon. După o săptămâna au venit din partea armatei și ne-au spus că din toate ce au văzut ei, prin aparate de interceptat și de recunoaștere facială, ne-au spus că toți, adică Sharon și Danniele și copiii, soțul lui Sharon au fost văzuți în viață când au fost duși în Gaza. Adică ne-au spus oficial că sunt acolo, că au fost răpiți toți”, a mai precizat bărbatul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău