O femeie de 106 ani din Turcia s-a vindecat de COVID-19. „Dacă nu eram vaccinată, situația era alta”

  • 09 Octombrie 2021 18:39
O femeie de 106 ani din Turcia s-a vindecat de COVID-19. „Dacă nu eram vaccinată, situația era alta”

​​O femeie din Turcia, în vârstă de 106 ani, Nuriye Ozkan, s-a vindecat de COVID-19, ea declarând că a scăpat ușor de virus deoarece este vaccinată.

Femeia din Trabzon, care are probleme cardiace și suferă de astm, a mers la spital după ce a început să aibă febră. Ea a fost testată pentru coronavirus, iar testul a avut rezultat pozitiv. Nuriye Ozkan a fost plasată în carantină la domiciliu, unde s-a și tratat. După câteva zile, femeia s-a vindecat, scrie haberturk.com.
 
Ozkan s-a vaccinat cu schemă completă și așteaptă acum să își facă și doza a treia.
 
“Am 106 ani. Am fost operată la stomac și pe cord. Sufer și de astm, de bronșită. Sunt și în vârstă. M-am simțit rău, m-au dus la spital și mi s-a făcut testul. Apoi mi-au spus că am această boală. Aveam deja dureri din cauza vârstei. Nu-mi dădusem seama că m-am infectat. Când m-am apucat de spălarea rituală înainte de rugăciune mi-am dat seama că am febră. Ne-au plasat în carantină acasă. Și nora mea s-a îmbolnăvit. Însă eram toți vaccinați. Am trecut peste boală. Dumnezeu să le dea tuturor sănătate. Toată lumea să fie precaută și să se vaccineze. Eu dacă nu mă vaccinam poate că acum situația mea ar fi fost alta”, a explicat bătrâna.
 
Fiul femeii, Temel Ozkan, i-a îndemnat pe cei care sunt îngrijorați în ceea ce privește vaccinarea să nu aibă rețineri: “Mai întâi s-a vaccinat mama, iar apoi ne-a venit și nouă rândul. Prima care s-a infectat a fost mama. Apoi s-a îmbolnăvit și soția mea. A început perioada de carantină la domiciliu și în 12 zile am trecut peste boală. Noi tot vedeam la știri că boala este grea. Însă slavă Domnului, vaccinurile au un efect important. Mama mea de 106 ani a trecut peste boală acasă, fără probleme. Există oameni care încă se tem de vaccinare, sunt îngrijorați. Vaccinul este arma noastră împotriva acestei boli. Să nu se ferească nimeni, să se vaccineze. Dacă nu, o să regrete”.
 
Sursa: news.ro
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:4,63 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău