O femeie a născut în ambulanță în drum spre spital

  • 13 Februarie 2023 11:23
O femeie a născut în ambulanță în drum spre spital

Pe 9 februarie, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei gravide în 38 de săptămâni, care avea deja contracții și prezenta simptome de debut al nașterii, anunță Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Buiucani, care s-a deplasat imediat și a ajuns prompt la locul solicitării în 7 minute.
 
Instituția menționează că femeia era la a IV-a naștere și echipa SAMU Buiucani a preluat rapid pacienta. În timpul deplasării la spital a survenit spontan nașterea, astfel venirea pe lume a nou-născutei a fost asistată în ambulanță. Femeia în vârsta de 37 de ani a adus pe lume o fetiță sănătoasă cu o greutate de 3000g.
 
Nașterea în ambulanță a decurs fără complicații. Ulterior, lăuza și nou-născuta au fost predate în stare stabilă la Maternitatea din cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău