O femeie a fost ucisă în bombardamente rusești asupra unui spital (guvernatorul Lugansk)

  • 27 Aprilie 2022 17:47
O femeie a fost ucisă în bombardamente rusești asupra unui spital (guvernatorul Lugansk)

O femeie a fost ucisă miercuri în bombardamente rusești asupra unui spital din estul Ucrainei, în orașul Sievierodonețk, spune guvernatorul regional, conform Reuters.

Rusia nu a comentat imediat acuzația guvernatorului regional din Lugansk, Seghei Gaidai. Moscova a negat că țintește civili sau spitale în „operațiunea militară specială”, sintagma pe care o folosește pentru a numi invazia începută în Ucraina pe 24 februarie, scrie DIGI24.

Spitalul era unul dintre cele două care încă funcționau în zonă, la mai bine de două luni de când Rusia a invadat Ucraina, spune Gaidai. Celălalt este aproape de Lisiciansk.

„Rușii știau că spitalul nu era gol, erau pacienți (acolo) în diferite stări (alături) cu doctori – iar asta nu i-a oprit”, a scris Gaidai pe Telegram.

Gaidai a publicat și imagini video cu pereți de cărămidă prăbușiți, paturi de spital și aparatură medicală distruse și sticlă spartă și moloz în clădire. O asistentă era văzută cum înlătura saltele și pături din ce părea a fi o secție distrusă.

„Distrugerea clădirii este semnificativă. Câteva etaje au fost avariate împreună”, a scris Gaidai.

Imagini și veridicitatea declarațiile lui Gaidai nu au putut fi verificate independent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău