O fată de 12 ani din Belgia a murit după ce a fost infectată cu noul coronavirus. Este cea mai tânără victimă a epidemiei din Europa

  • 31 Martie 2020 14:10
O fată de 12 ani din Belgia a murit după ce a fost infectată cu noul coronavirus. Este cea mai tânără victimă a epidemiei din Europa

O fată de 12 ani din Belgia a murit după ce a fost infectată cu noul coronavirus, adolescenta devenind astfel cea mai tânără victimă a epidemiei de Covid-19 din Europa.

Vârsta fragedă a victimei este o „întâmplare foarte rară”, a spus un purtător de cuvânt al Guvernului, dr. Emmanuel Andre, adăugând că moartea fetei a fost un „șoc”. 

Acesta este primul deces al unui copil înregistrat în criza care a pus stăpânire pe Belgia, țară în care au fost înregistrate 705 de decese din cauza noului coronavirus, potrivit ultimelor cifre oficiale. 

Copiii au fost în general feriți de boala Covid-19 sau de moartea cauzată de virusul 2019-nCov, majoritatea victimelor făcând parte din categoria de vârstnici, scrie Daily Mail, citat de mediafax.

Înainte de moarea fetei din Belgia, cea mai tânără persoană din Europa răpusă de Covid-19 era Vitor Godhino, un băiat de 14 ani din Porto, Portugalia. Băiatul a murit duminică dimineață, după ce a contractat noul coronavirus. 

Înainte de Vito, presa a relatat despre o elevă de 16 ani din Franța, Julie Alliot, ca fiind cea mai tânără persoană din Europa care a murit din cauza coronavirusului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău