O familie de irakieni, cu statut de refugiați în R.Moldova, prinși de polițiștii de frontieră din România în timp ce treceau ilegal granița

  • 05 Februarie 14:19
O familie de irakieni, cu statut de refugiați în R.Moldova, prinși de polițiștii de frontieră din România în timp ce treceau ilegal granița Vremea nouă

O familie de irakieni, formată din două persoane adulte de 21 de ani și un minor de 3 ani, au fost prinși de polițiștii de frontieră din România.

Potrivit vremeanoua.ro, angajații Sectorului Poliției de Frontierã Huși au depistat trei cetățeni ai Irakului din R.Moldova care au traversat râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice, cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Astfel, la 3 februarie, în jurul orei 05.30, polițiștii au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei de stat ce funcționează pe principiul termoviziunii, pe direcția localității Ghermănești, două persoane cu un copil care se deplasau dinspre râul Prut, către interiorul țării.

În cel mai scurt timp, oamenii legii au oprit persoanele respective. Având în vedere că nu își justificau prezența în zonă, acestea au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Huși în vederea stabilirii identității și continuãrii cercetãrilor. În urma verificãrilor efectuate, s-a stabilit că persoanele au primit statut de refugiat pe teritoriul Republicii Moldova si cã au traversat râul Prut cu ajutorul unei bãrci pneumatice, încercând sã intre ilegal în România și să ajungã într-un stat din vestul Europei unde să-și găsească un loc de muncă.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvărșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate mãsurile legale ce se impun. În baza Acordului de Readmisie, familia de cetățeni irakieni a fost preluată de autoritățile de frontierã din Republica Moldova în vederea continuării cercetărilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chişinău
16 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:26 %
Vint:4,6 m/s
Mon
10 °C
Tue
5 °C
Wed
3 °C
Thu
5 °C
Fri
8 °C

Curs oficial BNM 30 Martie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.9118 0.1358
USD 18.0877 0.0431
RON 4.1184 0.0270
UAH 0.6461 0.0056
RUB 0.2313 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău