O expoziție-concurs internațională de literatură pentru colecționari a fost vernisată la Chișinău

  • 04 Septembrie 2019 10:23
O expoziție-concurs internațională de literatură pentru colecționari a fost vernisată la Chișinău

La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a fost vernisată marți, 3 septembrie, expoziția internațională-concurs ”Literatură pentru colecționari”, informează MOLDPRES.

În debutul manifestării, directorul instituției-gazdă, Petru Vicol a menționat că expoziția cuprinde manuale, monografii, articole de cercetare, cataloage de expoziții, cataloage de specialitate, cataloage generale, reviste filatelice, articole generale, cărți  pentru și despre colecționari.

La rândul său,  președintele Asociației Filateliștilor, Maximafiliștilor și Cartofiliștilor din R. Moldova, Constantin Ciobanu  a subliniat că o asemenea expoziție are loc pentru prima dată în Republica Moldova, ea  fiind organizată în conformitate cu regulamentele, stabilite de Federația Internațională de Filatelie și conform unor tradiții, elaborate pe parcursul a mai bine de o sută de ani în țările europene.

”Expoziția este competitivă, lucrările expuse urmând să fie jurizate de către un juriu internațional. Intenția noastră este să aducem în atenția publicului din R. Moldova faptul că filatelia nu este pur și simplu o pasiune de cabinet sau care se practică acasă, ci este o pasiune de relevanță științifică și istorică. La momentul când practici o asemenea activitate, te poți implica  și în elaborarea unor studii. Tocmai acesta a fost interesul nostru – de a arăta ce se face în lume în direcția respectivă. E adevărat, eu nu m-am așteptat la o asemenea reacție operativă din partea colegilor din alte țări. Dacă la expoziție  au venit 76 de lucrări la clasa competiție și 36 – în afara concursului, aceasta înseamnă că lucrările pe care le-am realizat noi pe parcursul anilor sunt recunoscute în lume. Cele peste 100 de lucrări sunt din România, Croația, Germania, Italia, Olanda, Polonia și Rusia”, a precizat Constantin Ciobanu.     

Evenimentul  a fost organizat în cadrul programului de activități prilejuit de aniversarea a 130 de ani ai Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală.

Expoziția va fi deschisă până la 20 septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău