O expoziție personală de pictură a artistului plastic Mihail Statnîi va fi vernisată la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși” din capitală

  • 03 Noiembrie 2022 13:27
O expoziție personală de pictură a artistului plastic Mihail Statnîi va fi vernisată la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși” din capitală

O expoziție personală de pictură a artistului plastic Mihail Statnîi va fi vernisată pe astăzi, 3 octombrie, la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși” din capitală, la 80 de ani de la naștere, transmite Radio Chișinău.

Expoziția „Tradiții” exprimă privitorului  frumusețea pământească a meleagurilor natale ale artistului: „Viața rurală, oamenii satului, culorile vii de moment al peisajului rustic sunt teme de referință în creația artistului.

Mihail Statnîi pornește de la niște crâmpeie de viață și le preface în imagini. Este un suflet cu totul deosebit și de o puritate cristalină. În picturile sale este un poet inspirat al frumuseții feminine”, au subliniat organizatorii expoziției pentru Radio Chișinău.

Mihail Statnîi s-a născut la 9 noiembrie 1942 în satul Beliavințî (Ghilavăț), raionul Briceni. A absolvit Școala  de Arte Plastice „I. Repin” (actualmente - Colegiul de Arte Plastice „A. Plămădeală”) din Chișinău (1968) și Academia de Arte Frumoase din Sankt Petersburg (1975). Din 1976 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova. Lucrările sale se află în colecții publice și private din țară și de peste hotare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău