O expoziție dedicată celor 30 de ani de prietenie dintre R. Moldova și USAID a fost vernisată în Chișinău

  • 16 Octombrie 2022 09:58
O expoziție dedicată celor 30 de ani de prietenie dintre R. Moldova și USAID a fost vernisată în Chișinău

Cu ocazia marcării celor 30 de ani de prietenie dintre R. Moldova și USAID, în holul Muzeului Național de Istorie a fost instalat un perete interactiv de peste șapte metri, pe care sunt ilustrate principalele realizări ale Agenției americane timp de trei decenii de când activează în țara noastră, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, informația de pe peretele interactiv este prezentată într-un mod ingenios și distractiv, astfel ca atât copiilor, cât și adulților să le fie interesant. De asemenea, la Muzeul Național de Istorie poate fi vizitată și expoziția de fotografie, dedicată celor 30 de ani prietenie dintre Moldova și USAID. Sunt imagini reprezentative din diverse sectoare, realizate pe parcursul ultimului deceniu în cadrul proiectelor USAID. Acestea sunt expuse pe latura exterioară a gardului Muzeului Național de Istorie.

Impactul prieteniei moldo-americane a fost resimțit în toate regiunile țării, în diverse sectoare. Dezvoltarea educației se numără printre prioritățile USAID. Agenția a contribuit la crearea unor centre de excelență precum Tekwill, ZIPHouse, MediaCor, Artcor, Clasa Viitorului, Fablabs și altele, care au devenit nume de referință în societate. Proiectul Novateca a transformat peste o mie de biblioteci în centre multifuncționale, echipate cu peste 4000 de calculatoare și 400 de tablete, asigurând astfel accesul gratuit la Internet a peste un milion de cetățeni.

Începând cu 1992, USAID a oferit circa 648 mln de dolari pentru implementarea a 130 de proiecte de asistență financiară și tehnică în următoarele domenii: Agricultură, Turism, Sectorul vitivinicol, Industrie ușoară, Democrație și guvernare responsabilă, Educație, Sectorul tehnologiei informației (IT), Justiție și anticorupție, Dezvoltare comunitară, Comerț și export, Sănătate și Asistență COVID-19, dar și altele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău