O expoziţie de pictură a copiilor a fost vernisată la Biblioteca Naţională

  • 30 Mai 18:15
O expoziţie de pictură a copiilor a fost vernisată la Biblioteca Naţională

În contextul Zilei Internaționale a Copilului, peste 40 de elevi din clasele cu profilul arte plastice de la liceele „Ion şi Doina Aldea-Teodorovici” și ”Ginta Latină” din capitală și-au etalat astăzi lucrările în cadrul expoziției de artă plastică cu genericul ”Loc de joacă pentru visul meu”, care a fost vernisată la Biblioteca Națională, informează MOLDPRES.

Directorul adjunct al Liceului Teoretic ”Ion și Doina Aldea –Teodorovici”, Lily Prisăcaru, a menționat că evenimentul se află la cea de-a XVI-a ediție, iar expoziția cuprinde 54 de lucrări executate în diverse tehnici, lucrări grafice cu caracter decorativ și, mai nou, lucrări de ceramică. ”Scopul acestei expoziții este de a promova valorile artistice a creației elevilor, oferindu-le posibilitatea de a-și manifesta talentul și aptitudinile artistice”, a precizat Lily Prisăcaru.

La rândul său, sculptorul Valentin Vârtosu, profesor la Liceul Teoretic „Ion şi Doina Aldea-Teodorovici”,  a afirmat că expoziția a devenit o tradiție. ”Mă bucur foarte mult că în anul curent am reușit să expunem și lucrări de ceramică, pe care le-am așezat în rame, alături de cele de pictură și grafică. În Sala de artă a Bibliotecii Naționale și-au expus lucrările artiști plastici consacrați și este o bucurie pentru noi să venim aici cu lucrările elevilor noștri, expoziția fiind pentru ei o platformă de afirmare. Prin simplitatea interpretării, caracteristicile individuale și viziunea artistică inedită, viitorii artiști plastici vor satisface așteptările celor mai rafinați iubitori de artă”, a subliniat Valentin Vârtosu.

La rândul său, directorul Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, a subliniat că instituția găzduiește această expoziție din 2010. ”În această sală noi educăm viitorii artiști plastici. Expoziția ”Loc de joacă pentru visul meu” este o explozie de culoare, bucurie și joc, creată de elevii din clasele cu profil de Artă plastică, coordonați cu multă dăruire de către profesorii Lily și Mihai Prisăcaru, Valentin Vârtosu, Zinaida Pavlov, Minodora Ciobanu și Zinaida Ursu. Sper ca evenimentul să aibă continuitate”, a mai spus Elena Pintilei.

Expoziția va fi deschisă pe parcursul lunilor iunie-iulie.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
12 °C
nori împrăștiați
Umiditate:87 %
Vint:4,1 m/s
Wed
15 °C
Thu
11 °C
Fri
9 °C
Sat
8 °C
Sun
6 °C

Curs oficial BNM 13 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2332 0.0088
USD 17.4562 0.0214
RON 4.0386 0.0021
UAH 0.7133 0.0010
RUB 0.2725 -0.0001
Arhivă Radio Chișinău