O expoziție de gravură despre Chișinăul vechi semnată de Vitalie Grișciuc a fost vernisată în capitală

  • 14 Octombrie 2023 12:55
O expoziție de gravură despre Chișinăul vechi semnată de Vitalie Grișciuc a fost vernisată în capitală

La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a avut loc astăzi inaugurarea expoziției „Chișinăul vechi. Gravură”, autor Vitalie Grișciuc, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, informează MOLDPRES

Solicitat de agenție, directorul instituției, Petru Vicol, a menționat că expoziția include 40 de gravuri ce reprezintă diferite zone arhitecturale ale Chișinăului vechi, căruia artistul îi rămâne fidel și încearcă să imortalizeze arhitectura urbană.

Potrivit sursei citate, gravura este un gen al graficii în care imaginea artistică este obținută prin reproducerea după o placă pe a cărei suprafață a fost trasat sau gravat desenul, în adâncime sau în relief. Gravura poate fi folosită pentru a crea opere de artă unice sau pentru a reproduce imagini sau text pe scară largă în diverse domenii, cum ar fi arta, tiparul, cartografia, industria metalurgică și altele. Deși există numeroase stiluri și tehnici de gravură, în prezent puțini artiști cunosc și practică acest gen de artă.

Pe parcursul a trei decenii, artistul plastic Vitalie Grișciuc a creat numeroase opere în tehnica gravurii, participând la expoziții de artă atât în Republica Moldova, cât și în numeroase țări precum România, Israel, Spania, Luxemburg, Belgia, Germania, Japonia, Rusia, Franța, Turcia, Polonia etc., iar multe din lucrări se află în colecții particulare. Expoziția este dedicată sărbătorii Hramului orașului Chișinău și va fi deschisă până la 13 noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău