O expoziție de filatelie a fost inaugurată la un muzeu din capitală

  • 01 Decembrie 2021 18:40
O expoziție de filatelie a fost inaugurată la un muzeu din capitală
Foto: Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

Asociația Filateliștilor, Maximafiliștilor și Cartofiliștilor din Republica Moldova, în colaborare cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală și Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei”, au inaugurat astăzi expoziția filatelică aniversară cu genericul ”30 de ani de la prima expoziție filatelică Chișinău-Sibiu,” informează MOLDPRES.

În cadrul evenimentului, președintele Asociației Filateliștilor, Maximafiliștilor și Cartofiliștilor din Republica Moldova, Constantin Gh. Ciobanu a menționat că evenimentul are drept scop de a promova valorile general-umane, vizitatorilor fiindu-le prezentat un segment mai puțin cunoscut din arealul cultural autohton, pentru a-i familiariza cu rolul mărcilor poștale în popularizarea anumitor realizări, obținute în plan național și internațional.

Potrivit sursei citate, în anul 1990 colecționarii basarabeni au stabilit relații de colaborare cu colegii lor din România, în mod deosebit cu Asociația filateliștilor din județul Sibiu. Ca urmare, la 1 decembrie 1991, în incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei s-a deschis prima expoziție filatelică Chișinău-Sibiu, iar la oficiul poștal Chișinău-277012 s-a aplicat o ștampilă specială, ce marca acest eveniment. De-a lungul anilor, filateliștii moldoveni au participat la expoziții din București, Bacău și din alte orașe ale României.

La rândul său, directorul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, Petru Vicol, a subliniat că organizarea acestei expoziții nu este doar o acțiune de promovare a mărcii poștale autohtone, ci și o activitate culturală, de informare și popularizare pe calea atât de accesibilă a imaginii unor valori și realizări, obținute pe plan național.

Expoziția cuprinde piese colecționate de filateliști din R. Moldova și România. Aceasta va fi deschisă până la 15 decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
8
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
6
Arhivă Radio Chișinău