O expoziție de covoare și măști tradiționale de iarnă a fost inaugurată la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

  • 19 Decembrie 2020 10:32
O expoziție de covoare și măști tradiționale de iarnă a fost inaugurată la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

În contextul sărbătorii Târgului Național al Covorului „Covorul Dorului”, ediția a VII-a, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Muzeul Național de Istorie a Moldovei și Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial au inaugurat expozițiile „Scoarța de Camenca – rai de pomi și flori” și „Măști tradiționale de iarnă”.

Expoziția „Scoarța de Camenca – Rai de pomi și flori” pune în evidență tezaurul de covoare din localitățile raionului Camenca, Republica Moldova, prin piese reprezentative selectate din colecția Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală și a Muzeului Național de Istorie a Moldovei. În Expoziția „Scoarța de Camenca – Rai de pomi și flori”  sunt incluse mai multe țesături: scoarțe, kilimuri, păretare. Ornamentele preferate de țesătoare sunt: pomul, floarea în glastră, laleaua, bradul, pieptenele de țesut, crucea.

 La expoziția „Măști tradiționale de iarnă” participă meșteri din țară, care confecționează măști tradiționale (fețe de moși veseli, babe, urâți, căprițe, cai) create din diferite materiale (pânză, blană, lemn, fibre vegetale).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău