O expoziție ce intersectează agricultura cu arta va avea loc la Centrul „Artcor”

  • 21 Octombrie 2022 19:26
O expoziție ce intersectează agricultura cu arta va avea loc la Centrul „Artcor”

Grupul de inițiativă al Festivalului Au Gust invită locuitorii și oaspeții capitalei la o reflecție asupra rădăcinilor și importanței acestora în dezvoltarea unei comunități cu practici reziliente. Expoziția ce se va ține în perioada 22-26 octombrie la Artcor își propune să identifice puncte de intersecție între artă și agricultură. Este o expoziție colectivă care reunește diferiți tineri artiști din Republica Moldova, de la pictură, instalație artistică, fotografie, film sau chiar literatură, relatează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, printre lucrările expuse vor fi picturile realizate de rezidenta Au Gust, Marta Gavriliuc, artistă și studentă la Facultatea de biochimie în Iași. Vizitatorii vor putea interacționa cu o lucrare de performanță live, semnată de Andreea Dorin, pictoriță-decoratoare la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Cei ce vor alege să viziteze expoziția vor vedea ce este o hârtie plantabilă, realizată prin reciclare de către Arina Cazac, artistă, designeră, studentă la Universitatea Tehnică din Moldova. Și vor putea admira plantele strânse și uscate de către Parascovia Sava, doctor habilitat în științe agricole, specialistă pe arbuști fructiferi și fondatoarea Festivalului Au Gust. Creațiile laureaților concursurilor Au Gust, completează percepția subiectului rădăcini prin fotografie, film, proză și poezie.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 22 octombrie, la ora 15.00, în prezența artiștilor. Expoziția va fi disponibilă de pe 22 până pe 26 octombrie la Artcor, str. 31 August , 137, Chișinău. Intrare este liberă. Evenimentul este realizat cu suportul Centrului Artcor, USAID, Ambasadei Suediei, al Facultății de Arte Plastice, Decorative și Design de la AMTAP, Caparol și al Platformei de Tineret.

Inițiativa Au Gust explorează fuziunea dintre agricultură și cultură prin intermediul Festivalului Au Gust, care are loc de 5 ani și participă activ la dinamizarea spațiului public din Durlești, la sporirea ofertei culturale locale, la promovarea tinerelor talente, și la chestionarea practicii agriculturii de astăzi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău