O expoziție a unui pictor român din București a fost vernisată la un muzeu din Chișinău

  • 04 Aprilie 14:37
O expoziție a unui pictor român din București a fost vernisată la un muzeu din Chișinău

La Muzeul Național de Artă al Moldovei a fost vernisată, ieri, expoziția personală cu genericul „Instantanee de pe Pink Planet” („Instantenee de pe Planeta Roz”) a artistului plastic și arhitectului din București Vladimir Păun-Vrapciu, informează MOLDPRES

În debutul manifestării, directorul instituției, Tudor Zbârnea a menționat că fiind arhitect și artist, cu rezultate remarcabile în ambele domenii creative, Vladimir Păun-Vrapciu se află în deplina ascensiune a capacității sale artistice.

Ca arhitect câștigă (atunci când era student în ultimul an al Facultății de Arhitectură și Urbanism din București, 2002/2003) realizarea unui proiect organizat de Fundația filantropică OAT FARM (Suceava) sub patronajul Prințului Charles, care a prezidat comisia de evaluare, un proiect reprezentând un așezământ destinat copiilor defavorizați. Proiectele sale arhitecturale au fost selectate pentru diverse Anuale și Bienale în ultimii ani (la Bienala Națională de Arhitectură din România 2018, 2021, 2023; la secția de Arhitectură a Bienalei Internaționale din Florența 2019).

Ca artist plastic, a străbătut până acum un parcurs impresionant, creându-și un drum în lumea galeriilor de artă din țară și străinătate.

„Vladimir Păun-Vrapciu a avut două expoziții la Muzeul Țăranului Român din București, la Buzău. A fost expus și la sediul Academiei din Roma (2022), la Ambasada României din Italia, (2022, 2023, 2024) și la Institutul Cultural Român „Nicolae Iorga” de la Veneția. Este un artist foarte activ, performant în toate și cu multe reușite în activitatea sa de artist vizual, dar și de arhitect. La Chișinău a venit cu un proiect aparte –  „Instantanee de pe Planeta Roz”. Este o expoziție pe care trebuie s-o privim în întregime. Eu personal o privesc ca pe o instalație cu încărcătură de imagini, de context, dar și fiecare piesă separat are încărcătura sa emoțională”, a subliniat Tudor Zbârnea.

La rândul său, Vladimir Păun-Vrapciu a mulțumit instituției gazdă pentru invitație, menționând că pentru el este o mândrie să-și expună lucrările într-un muzeu de talie internațională.

Vladimir Păun-Vrapciu s-a născut în 1976 la Buzău, România. A absolvit Liceul de Artă din Buzău (1991-1995), Facultatea de Arhitectură și Urbanism București (1996-2003), Master în Arte – Universitatea de Artă din București (2019-2021). Este membru al Ordinului Arhitecților din România, Uniunii Artiștilor Plastici din România și World Association of Visual Arts (WAVA-Art).

Expoziția cuprinde 33 de lucrări. Ea va fi deschisă până la 28 aprilie.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:7,2 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău