O expoziție a Bienalei Internaționale de Gravură Contemporană din Iași a fost inaugurată la Chișinău

  • 02 Noiembrie 2021 20:00
O expoziție a Bienalei Internaționale de Gravură Contemporană din Iași a fost inaugurată la Chișinău
Foto: Muzeul Național de Artă al Moldovei

La Muzeul Național de Artă al Moldovei a fost inaugurată astăzi expoziția Bienalei Internaționalei de Gravură Contemporană N-E, ediția a IV-a, Iași, 2021, informează MOLDPRES.

În debutul manifestării, directorul adjunct al instituției-gazdă, Lucia Postică a menționat că Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău, Casa de Cultură a municipiului Iași „Mihai Ursachi” și Fundația „Izvor”, derulează în perioada  28 iulie - 15 noiembrie curent, proiectul Bienala Internațională de Gravură Contemporană N-E, ediția a IV-a, Iași, 2021, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) român.

Potrivit sursei citate, BIGC - Bienala Internațională de Gravură Contemporană N-E, ediția a IV-a, Iași, 2021 are ca obiectiv creșterea vizibilității artei ieșene pe plan local, național, regional și internațional, îmbogățirea experiențelor socio-culturale, promovarea principiilor și valorificarea în scopuri educative a învățământului artistic universitar și postuniversitar.

La rândul său, Valentina Druțu, directorul Muzeului de Artă din Iași a afirmat că concursul din cadrul acestui proiect, desfășurat exclusiv online, a fost deschis pentru artiștii plastici profesioniști, studenți din anii terminali și masteranzi ai instituțiilor de învățământ superior artistic, din țară și din străinătate. Astfel, dintr-un număr de 465 de lucrări au fost selectate, în urma jurizării, 202 creații artistice ce aparțin unui număr de 166 artiști din 40 de țări din întreaga lume. Lucrările premianților și nominalizaților acestei ediții sunt imprimate și prezentate în spațiul expozițional exterior al Casei de Cultură a municipiului Iași „Mihai Ursachi” în perioada 19 octombrie - 5 noiembrie.

De asemenea, din 19 până pe 30 octombrie, pe simezele Muzeului de Artă de la Palatul Culturii din Iași a fost organizată expoziția lucrărilor artiștilor premianți ale edițiilor anterioare ale Bienalei. Tot în acest cadru a avut loc lansarea expoziției virtuale pe site-ul www.bigciasi.ro, precum și a catalogului expoziției.

Acest proiect expozițional prezintă tendințele actuale și preocupările artiștilor graficieni la nivel internațional și oferă posibilitatea descoperirii diferitelor tehnici și curente artistice specifice acestei ramuri a artelor vizuale. Ediția din acest an propune diverse activități destinate publicului larg, un exemplu fiind atelierele de inițiere în arta gravurii. O ultimă etapă a acestei ediții a IV-a se va desfășura intre 2 și 14 noiembrie, la Muzeul Național de Artă al Moldovei prin prezentarea expoziției Bienalei Internaționale de Gravură Contemporană N-E, ediția a IV-a, Iași, 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău