O echipă de oameni de știință anunță că a descoperit o metodă de a preveni ca SARS CoV 2 să infecteze alte celule

  • 25 Octombrie 2021 13:12
O echipă de oameni de știință anunță că a descoperit o metodă de a preveni ca SARS CoV 2 să infecteze alte celule

O echipă de oameni de știință de la Școala Politehnică Federală din Lausanne (EPFL), Elveția, a descoperit o metodă pentru a preveni coronavirusul SARS-CoV-2, care cauzează COVID-19, să infecteze alte celule, ceea ce ar putea reprezenta soluția în cadrul viitoarelor tratamente contra acestei boli, informează EFE luni, citată de Agerpres.

Specialiștii au descoperit modul în care anumite enzime transformă acizii grași în una dintre cele mai importante componente ale coronavirusului, proteina ”spike”, ce formează membrana cu aspect țepos, esențială în procesul de infectare a altor celule.

În consecință, medicamentele capabile să modifice acizii grași ”previn în mod eficient SARS-CoV-2 să infecteze alte celule”, a precizat EPFL într-un comunicat, subliniind că descoperirea poate fi aplicată și împotriva altor virusuri, cum ar fi cel al gripei sau al herpesului.

Studiul, care a fost publicat în jurnalul specializat Developmental Cell, explică faptul că transformarea acizilor grași este cunoscută în termeni specializați drept S-acilare și este realizată de anumite enzime numite zDHHC-acetiltransferaze.

Aceste enzime adaugă acizi grași proteinelor și aminoacizilor pentru a-și optimiza funcțiile, inclusiv, în cazul virusurilor, capacitatea lor de a infecta celulele vecine.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău