O echipă de cercetători din Japonia a dezvoltat un test care depistează COVID-19 în cinci minute

  • 20 Aprilie 15:44
O echipă de cercetători din Japonia a dezvoltat un test care depistează COVID-19 în cinci minute

O echipă de cercetători japonezi, reunind, printre alții, specialiști de la institutul de cercetare Riken și de la Universitatea Tokyo, a anunțat dezvoltarea unei metode de testare pentru depistarea COVID-19 care oferă rezultate în cinci minute, relatează marți presa locală, potrivit Xinhua.

Noua metodă constă în plasarea unor mostre de virus pe o placă specială din sticlă pe care au fost realizate un milion de crestături pe centimetru pătrat, având rolul unor camere de microtestare.

Fiecare cameră de microtestare conține un reactiv, astfel că atunci când o mostră conține acidul ribonucleic (ARN) al noului coronavirus, compartimentul produce lumină.

Potrivit postului public de televiziune nipon NHK, noile teste diferă de cele standard, care folosesc o reacție de polimerizare în lanț (PCR), întrucât metoda rapidă nu necesită amplificarea ARN-ului coronavirusului, deoarece chiar și o cantitate microscopică din virus poate fi detectată în camerele de microtestare.

Noua abordare este diferită de testul standard PCR care necesită o oră sau mai mult pentru a fi realizat. În schimb, rezultatele testului pentru depistarea COVID-19 prin noua tehnologie pot fi obținute în mai puțin de cinci minute, au precizat cercetătorii.

Unul dintre cercetătorii principali de la Riken, Rikiya Watanabe, a afirmat, potrivit NHK, că noua metodă pentru detectarea virusului nu necesită utilizarea unor proceduri complicate.

Watanabe a mai spus că, după ce noul procedeu va fi comercializat, el va putea fi utilizat pentru monitorizarea rapidă a persoanelor purtătoare de virus în cadrul unor unități medicale.

Obiectivul, potrivit cercetătorului, este ca aceste teste rapide să poată fi scoase pe piață în câțiva ani.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
13
Cer acoperit de nori
Umiditate:62 %
Vint:4,63 m/s
Thu
13
Fri
14
Sat
16
Sun
16
Mon
16

Curs oficial BNM 12 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6340 0.1218
USD 17.7903 -0.0289
RON 4.3910 0.0241
UAH 0.6431 0.0011
RUB 0.2405 0.0001
Arhivă Radio Chișinău