O echipă de arheologi germani a descoperit unelte rare din Epoca Bronzului

  • 08 Octombrie 2021 12:09
O echipă de arheologi germani a descoperit unelte rare din Epoca Bronzului

Membrii unei echipe de arheologi au descoperit topoare și seceri datând din Epoca Bronzului pe un câmp din nordul Germaniei, au anunțat joi cercetătorii germani, citați de DPA.

''Cu siguranță, este vorba despre unelte datând din perioada târzie a Epocii Bronzului, din intervalul 1.500-1.300 de ani î.e.n., unele dintre acestea având urme de uzură și fiind încă destul de ascuțite'', a precizat arheologul Mechthild Freudenberg, responsabilul departamentului pentru artefacte din Epoca Bronzului din cadrul muzeului arheologic al orașului Schleswig.

Colecția a fost descoperită la finalul lunii septembrie de două persoane care sunt certificate în utilizarea detectoarelor metalice și care au făcut săpături cu permisiunea proprietarilor unui teren situat în apropierea orașului Fahrdorf. După ce au dezgropat două topoare din bronz, cele două persoane au sistat săpăturile și au informat autoritățile locale.

Până în prezent, arheologii au descoperit patru topoare, o suliță și șapte seceri, răspândite pe întreaga suprafață a terenului în urma activităților agricole desfășurate pe parcursul anilor. La adâncimi mai mari însă, există și alte artefacte la care nu a ajuns nimeni până acum.

Autoritățile presupun că aceste obiectele valoroase au fost îngropate laolaltă în urmă cu circa 3.400 de ani pentru a fi păstrate în siguranță, dar apoi nu au mai fost dezgropate niciodată. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău