O dronă s-a apropiat la câțiva metri de un avion care decolase. Trafic aerian, perturbat pe aeroportul Newark în SUA

  • 23 Ianuarie 2019 13:34
O dronă s-a apropiat la câțiva metri de un avion care decolase. Trafic aerian, perturbat pe aeroportul Newark în SUA

Traficul aerian la aeroportul Newark, al unsprezecelea cel mai aglomerat din SUA, cu aproximativ 20 de milioane de pasagaeri anual, a fost blocat, marți după-amiază, după ce două drone au fost observate zburând în apropiere, a anunțat postul BBC News.

Un pilot, care decolase de la Teterboro, un aeroport pentru aviație generală (necomercială), aflat în apropiere de Newark, a transmis turnului de control că o dronă s-a apropiat la aproximativ 9 metri de avionul său.

Autoritatea Federală pentru Aviație (FAA) din SUA a comunicat că marți, în jurul orei locale 17:00 (ora României, miercuri, 00:00), a primit informații de la zboruri care se îndreptau spre Newark privind prezența unei drone deasupra aeroportului Teterboro din New Jersey.

"În acel momenet, zborurile care soseau la Newark au fost amânate pentru puțin timp. După aceea, cum nu au mai fost observate drone, au fost reluate aterizările", a transmis FAA. 

Acest incident survine la mai puțin o lună după, ce timp de câteva zile, în timpul perioadei de Crăciun, traficul aerian la aeroportul Gatwick din Londra a fost suspendat din cauza unor drone.

Autoritatea Federală pentru Aviație a mai transmis că incidentul este investigat de poliție. 

Între 2015-2017, numărul incidentelor aviatice evitate la limită provocate de drone s-a triplat în Marea Britanie, potrivit UK Airpox Board.

Înmulțirea incidentelor de acest fel a sporit temerile privind siguranța aviatică, astfel că multe state au introdus interdicții privind zborul dronelor în apropierea aeroporturilor și aerodromurilor.

În Statele Unite sunt înregistrate peste 1,3 milioane de aparate de zbor fără pilot uman la bord, însă oficialii americani suspectează că există alte câteva sute de mii de drone care nu au fost înregistrate. 

sursa: mediafax.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău