O donație de carte din Letonia, oferită BNRM, prezintă tradițiile culturale letone

  • 02 Decembrie 2021 16:09
O donație de carte din Letonia, oferită BNRM, prezintă tradițiile culturale letone

Ambasada Letoniei a oferit Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova (BNRM) o donație de carte din partea Bibliotecii Naționale a Letoniei. Volumele au fost riguros selectate de către bibliotecarii de la Riga. Ambasadorul Uldis Mikuts a vizitat Biblioteca pentru a transmite cărțile. „Această donație reprezintă volume de o valoare culturală și istorică a Republicii Letone, volume care reflectă tradițiile diplomatice letone, prezintă locurile turistice listate de UNESCO drept patrimoniu cultural mondial”, a menționat directorul BNRM Elena Pintilei, citată de IPN.

Letonia și-a recâștigat independența față de Uniunea Sovietică în 1991, iar la 1 mai 2004 a devenit stat membru al UE. „Cred că aceste cărți vor deschide pentru cititorii voștri geamul spre cunoașterea culturii, tradițiilor, locurilor turistice din Republica Letonă. Am ferma convingere că, posedând cunoștințe, putem deveni și promotori ai culturii și prieteniei dintre cele două țări– Letonia și Moldova”, a menționat ambasadorul Uldis Mikuts în luarea sa de cuvânt cu ocazia transmiterii lotului de cărți.

„Aceste documente, în limbile letonă și engleză, vor fi destinate atât publicului larg, cât și cercetătorilor și celor interesați și vor contribui la o colaborare mai fructuoasă între popoarele noastre”, a menționat dna Elena Pintilei, director general al BNRM.

Colaborarea dintre bibliotecile naționale a Letoniei și a Republicii Moldova e mai veche, a remarcat Elena Pintilei. Recent doi bibliotecari ai BNRM au plecat la un stagiu la biblioteca din Riga. Dar pandemia a stopat multe din proiectele stabilite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău