O dezvelire de Crucifix la MAI a făcut posibilă prezența ambilor mitropoliți ortodocși din Republica Moldova

  • 15 Septembrie 2019 16:59
O dezvelire de Crucifix la MAI a făcut posibilă prezența ambilor mitropoliți ortodocși din Republica Moldova

Un Crucifix a fost dezvelit duminică, 15 septembrie, în incinta Ministerului de Interne în cadrul unei solemnități la care au participat Înalt Preasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, Înalt Preasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, clerici de la ambele mitropolii și colaboratori ai MAI.

La ceremonia de Înălțare a Crucifixului, ministrul de interne Andrei Năstase a spus că acest eveniment este un îndemn la unitate într-o societate dezbinată ca cea din Republica Moldova:

”Într-o societate adesea dezbinată precum cea din Rep. Moldova, momentele de unitate și de comuniune au o valoare aparte. Mă bucură și mă onorează faptul că în incinta ministerului, în prezența celor care păstoresc, pe acest pământ credința noastră strămoșească, putem transmite un mesaj de unitate care să amintească tuturor celor care activează în structurile MAI că oastea e creștină”, a spus Andrei Năstase.

Evenimentul a fost perturbat de afară de acțiunea unui grup de câteva persoane care au protestat în fața sediului Ministerului de Interne. Întrebat de reprezentanții presei, Andrei Năstase a evitat să comenteze acțiunea protestatarilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău