O delegație parlamentară din R.Moldova va participa, astăzi, la ședința Comisiei de la Veneția

  • 16 Iunie 2017 08:29
O delegație parlamentară din R.Moldova va participa, astăzi, la ședința Comisiei de la Veneția

O delegație parlamentară din Republica Moldova, condusă de șeful Legislativului Andrian Candu va participa astăzi la ședința Comisiei de la Veneția care urmează să aprobe un aviz pe marginea proiectului privind trecerea la sistemul electoral mixt.

Din delegație mai fac parte deputații Valeriu Ghilețchi, Sergiu Sîrbu, Vasile Bolea, ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, și consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi.

Ieri, delegația a purtat o discuție preliminară cu experții Comisiei în care și-a prezentat argumentele în favoarea schimbării sistemului electoral.

Experții Comisiei de la Veneția vor examina și proiectul de modificare a Constituției semnat de Igor Dodon, privind atribuirea mai multor prerogative șefului statului.

Ambele inițiative au provocat discuții aprinse în R. Moldova. Proiectul PD-PSRM este criticat de societatea civilă și de opoziție care a organizat mai multe proteste față de schimbarea sistemului electoral. 

Reprezentanții diasporei din Italia anunță pentru astăzi o acțiune de protest la sediul Comisiei de la Veneția față de proiectul privind trecerea la sistemul mixt de vot.

Manifestația este programată pentru ora 8.30, când membrii Comisiei vor discuta asupra proiectului de lege privind schimbarea sistemului electoral și vor lua o decizie în acest sens.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău