O delegație parlamentară a R.Moldova participă la Forumul Președinților de Parlament din țările Eurasiatice

  • 23 Septembrie 2019 13:17
O delegație parlamentară a R.Moldova participă la Forumul Președinților de Parlament din țările Eurasiatice

Începând de luni, 23 septembrie, își începe lucrările Forumul Președinților de Parlament din țările Eurasiatice, "Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat", la Nur-Sultan, în capitala Kazahstanului.

La eveniment participă și delegația parlamentară a R.Moldova, condusă de speakerul Zinaida Greceanîi. Din delegație mai fac parte vicepreședinții Parlamentului, Mihail Popșoi și Alexandru Slusari, deputații Vladimir Golovatiuc și Bogdan Țîrdea, transmite INFOTAG.

La Forum participă președinți de parlament din 84 de țări din Europa și Asia, precum și conducători a 16 organizații internaționale și interparlamentare importante.

Obiectivul evenimentului este stabilirea unor parteneriate durabile pe continent pentru asigurarea unei dezvoltări durabile a țărilor din Europa și Asia. Participanții la Forum vor examina un nou model de parteneriat în fața provocărilor comune, precum și integrarea într-un proiect unic a Uniunii Euroasiatice, Uniunii Europene și alte proiecte regionale.

De asemenea, la reuniune va fi discutată liberalizarea relațiilor comerciale între țările participante, diversificarea energetică, infrastructură, investiții și alte subiecte de colaborare economică.

În ajun, Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Nurlan Nigmatulin, președintele Majilis, Parlamentul Republicii Kazahstan. Părțile au discutat despre dezvoltarea relațiilor, inclusiv pe dimensiunea parlamentară, precum și a unei politici echilibrate și prietenoase în raport cu toți partenerii externi.

De asemenea, spekearul moldovean s-a întâlnit la Nur-Sultan cu vicepreședintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse, Iliyas Umahanov. Părțile au salutat reluarea activității Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău