O delegație din sudul Republicii Moldova a efectuat o vizită de studiu în România

  • 04 Noiembrie 2021 13:03
O delegație din sudul Republicii Moldova a efectuat o vizită de studiu în România

Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Sud și reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud au efectuat recent o vizită de lucru în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est din România. Delegația din sudul Republicii Moldova a vizitat mai multe localități și destinații turistice din țara vecină și s-a documentat în vederea însușirii și preluării din experiența română a bunelor practici în domeniul dezvoltării regionale, transmite MOLDPRES.

Membrii CRD Sud au avut întrevederi cu autorități publice locale din România. În municipiile Iași, Suceava și Piatra Neamț, precum și în orașul Gura Humorului, consiliile județene împreună cu primăriile acestor localități au prezentat proiecte de succes în domeniile dezvoltare urbană, specializare inteligentă și inovare, dezvoltare economică, turism, precum și viziunea proprie asupra procesului dezvoltării regionale, scrie sursa citată.

"De asemenea, delegația din Republica Moldova a fost informată despre Acordul dintre guvernele celor două țări privind reglementarea construirii unor apeducte, semnat în mai 2021. Astfel, în cadrul unui proiect transfrontalier, compania "ApaVital Iași" va construi apeducte care vor subtraversa râul Prut pentru alimentarea cu apă potabilă din județul Iași, România, a raioanelor Nisporeni, Ungheni, Glodeni și Fălești. Ca urmare, un sfert de milion de cetățeni din țara noastră vor putea beneficia de apă de calitate dintr-un apeduct românesc", indică ADR Sud.

În Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, delegația din sudul R. Moldova a mai vizitat Mănăstirea Probota, Cetatea de Scaun a Sucevei și Muzeul Național al Bucovinei - obiective turistice renovate prin Programul Operațional 2014-2020, în cadrul unor proiecte europene cofinanțate din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Vizita în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est a României s-a încheiat cu o întrunire bilaterală a directorului general ADR Nord-Est cu delegația din Moldova. În cadrul acesteia, directorul Vasila Asandei a făcut o prezentare amplă a activității instituției, însoțită de o trecere în revistă a proiectelor de dezvoltare regională implementate prin Programul Operațional 2014-2020, precum și a proiectelor cofinanțate de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Vizita de studiu s-a desfășurat în cadrul proiectului "Suport pentru Consiliul Regional pentru Dezvoltare din Regiunea de Dezvoltare Sud", implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud cu suportul financiar al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sun
26
Mon
25
Tue
27
Wed
26
Thu
26
Arhivă Radio Chișinău