O delegație din R.Moldova va participa la ședința solemnă de astăzi a Camerelor reunite ale Parlamentului, dedicată omagierii Regelui Mihai

  • 11 Decembrie 2017 09:12
O delegație din R.Moldova va participa la ședința solemnă de astăzi a Camerelor reunite ale Parlamentului, dedicată omagierii Regelui Mihai

O ședință solemnă a Camerelor reunite ale Parlamentului, dedicată omagierii Regelui Mihai, va avea loc astăzi de la ora 15.00. La eveniment și-a anunțat participarea și președintele Klaus Iohannis. De asemenea, vor mai fi prezenți Principesa Margareta, Custodele Coroanei române, membrii familiei regale, Patriarhul Daniel, precum și parlamentari și miniștri din R. Moldova, transmite Rador.

Regele Mihai, ultimul monarh al României și cel din urmă lider de stat din Europa din timpul celui de-al Doilea Război mondial a murit pe 5 decembrie la vârsta de 96 de ani la reședința sa din Elveția.

Trupul neînsuflețit al Regelui va fi adus în țară pe 13 decembrie și va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș pentru ca personalități, lideri politici și reprezentanți ai corpului diplomatic să poate aduce un ultim omagiu regelui Mihai I.

Miercuri, 13 decembrie 2017, la ora 18.00, corpul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte va fi transportat de la Castelul Peleș la Sala Tronului din Palatul Regal, acolo unde vor putea participa toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Majestății Sale Defuncte.

Regele Mihai va fi înmormântat sâmbătă, 16 decembrie, la Mânăstirea Curtea de Argeș. La ceremonia funerară va participa Prințul Charles al Marii Britanii precum și un reprezentant al Casei Regale a Spaniei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău