O delegație din R.Moldova participă la Adunarea Parlamentară a NATO, la Halifax, Canada

  • 16 Noiembrie 2018 13:54
O delegație din R.Moldova participă la Adunarea Parlamentară a NATO, la Halifax, Canada

O delegație a Legislativului Republicii Moldova participă la cea de-a 64-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO, care a început astăzi la Halifax, în Canada.

Sâmbătă și duminică se vor întruni în ședințe comitetele Adunării Parlamentare și vor avea loc reuniunile grupurilor politice. Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, raportul general al Comitetului pentru dimensiunea civilă a securității include un capitol referitor la Republica Moldova și regiunea sa transnistreană.

Ședința plenară va avea loc luni, 19 noiembrie, în prezența președintei Adunării Parlamentare a NATO, Rasa Jukneviciene, a Secretarul general adjunct al Alianței, Rose Gottemoeller, precum și a altor oficiali. 

Din componența delegației conduse de șeful delegației Parlamentului Rep. Moldova la AP a NATO, Mihai Ghimpu mai fac parte deputații Dumitru Diacov și Artur Reșetnicov.

AP a NATO este o organizație interparlamentară, care reunește parlamentari din cele 29 de state membre ale Alianței Nord-Atlantice, precum și din țările asociate. Republica Moldova este membru asociat al Adunării Parlamentare a NATO din noiembrie 1994.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău