O delegație din Chișinău va participa la Zilele Culturale ale municipiului Vaslui

  • 13 August 2022 09:52
O delegație din Chișinău va participa la Zilele Culturale ale municipiului Vaslui

O delegație din Chișinău va participa la Zilele Culturale ale municipiului Vaslui, România, între 13 și 15 august, transmite IPN.

Pe parcursul celor trei zile de festival, vasluienii vor avea posibilitatea să admire lucrările pictorilor Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, care vor fi expuse la Foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor ,,Constantin Tănase”. Muzeul de Istorie a orașului Chișinău va prezenta expoziția ,,Un tandem remarcabil: Primarul Carol Schmidt și arhitectul Alexandru Bernardazzi” și expoziția ,,Chișinăul în Culori”, autor Lică Sainciuc, la Esplanada Muzeului Județean „Ștefan cel Mare”.

Pe 14 august, la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu-Spătaru” va avea loc lansarea cărții maestrului Eugen Doga „Viața mea, așa cum a fost să fie”, editată cu susținerea Primăriei municipiului Chișinău, iar seara va fi încununată cu un recital al compozitorului Eugen Doga și artistei Paula Seling.

În ultima zi a evenimentului, vor evolua interpreta de muzică populară Maria Iliuț și Ansamblul etnofolcloric „Crenguța de Iederă”. Ediția 2022 a festivalului va fi încununată de recitalul Orchestrei municipale de muzică populară a Fraților Advahov și formației „Zdob și Zdub”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău