O delegație de experți ai Serviciului Sanitar Rus vine în Republica Moldova

  • 02 Octombrie 2013 14:07
O delegație de experți ai Serviciului Sanitar Rus vine în Republica Moldova

Ministrul Agriculturii a subliniat că se poartă negocieri neîntrerupte cu Moscova, pentru a rezolva problema interdicției vinurilor moldovenești în Rusia, pe care oficialul a calificat-o drept o ”pauză tehnică”.

O delegație de experți ai Serviciului Sanitar Rus urmează să vină, astăzi sau mâine, în Republica Moldova pentru a conveni asupra parametrilor tehnici la verificarea calității vinului, a anunțat ministrul Agriculturii Vasile Bumacov, care a fost audiat în această dimineață de Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe. Ministrul Agriculturii a subliniat că se poartă negocieri neîntrerupte cu Moscova, pentru a rezolva problema interdicției vinurilor moldovenești în Rusia, pe care oficialul a calificat-o drept o ”pauză tehnică”.

O delegație moldovenească a fost invitată la sfârșitul săptămânii trecute la Moscova, pentru discuții cu reprezentanții Serviciului sanitar rus privind  metodologia de evaluare a calității produselor vinicole. Potrivit medicului sanitar-șef al Federației Ruse, Ghenadi Onișcenko, Republica Moldova ar putea relua livrările de băuturi alcoolice pe piața rusă în viitorul apropiat, dacă va respecta planul de măsuri convenite.

Anterior, ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, a consemnat necesitatea semnării unui memorandum cu Rusia, în care să fie stipulat în mod strict regulile exportului de băuturi alcoolice în Rusia.

Reamintim că importul produselor vinicole moldovenești în Federația Rusă a fost întrerupt pe 10 septembrie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău