O delegație a R.Moldova va participa la lucrările celei de-a 73-a Adunare Generală ONU

  • 24 Septembrie 2018 12:53
O delegație a R.Moldova va participa la lucrările celei de-a 73-a Adunare Generală ONU

O delegație a R.Moldova, condusă de premierul Pavel Filip, va participa la lucrările celei de-a 73-a Adunare Generală ONU, care se va desfășura în perioada 26 - 30 septembrie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, la New York, delegația R.Moldova va avea un șir de întrevederi cu oficiali din mai multe state în cadrul cărora vor fi discutate aspectele colaborării atât în format bilateral, cât și în marja diferitor organizații internaționale.

Cu Secretarul general al OSCE, Thomas Greminger, urmează a fi discutate problemele cooperării bilaterale, soluționării diferendului transnistrean, dar și subiecte legate de securitatea regională și internațională.

Agenda de lucru include și participarea la summit-urile ministeriale ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică, Inițiativei Central Europene și GUAM + Japonia, organizate în marja Adunării Generale, precum și la reuniunile de nivel înalt privind Dezvoltarea Durabilă 2030, ai grupului de state în curs de dezvoltare fără acces la litoral maritim.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău