O delegație a Poliției de Frontieră Române a întreprins o vizită de lucru în Republica Moldova

  • 20 Mai 2022 11:56
O delegație a Poliției de Frontieră Române a întreprins o vizită de lucru în Republica Moldova

O delegație a Poliției de Frontieră Române, condusă de Inspectorul general al Poliției de Frontieră Române, Victor Ivașcu s-a aflat în Republica Moldova, pentru consolidarea cooperării la nivel central și teritorial între cele două instituții.

Potrivit unui comunicat al  Poliției  de Frontieră Române,  în cadrul unei întrevederi cu omologul său din Republica Moldova Rosian Vasiloi, a fost analizată situația operativă la frontiera comună, identificarea unor noi mecanisme de interacțiune în scopul combaterii criminalității transfrontaliere, precum și organizarea activităților echipelor comune de investigații pentru cazuri de contrabandă și criminalitate transfrontalieră.

De asemenea, în cadrul întâlnirii de lucru, cei doi oficiali au dezbătut aspecte referitoare domeniul politicilor de personal, schimbul de experiență în sfera pregătirii profesionale a angajaților dar și perfecționarea direcțiilor de cooperare bilaterală.

Totodată, au fost organizate vizite în cadrul structurilor Poliției de Frontieră din Republica Moldova, respectiv Punctul de Trecere a Frontierei Palanca, Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei de la Ungheni și Sectorul Poliției de Frontieră Costești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău