O delegație a Parlamentului European merge în Polonia pentru a investiga utilizarea serviciilor de spionaj

  • 18 Septembrie 15:25
O delegație a Parlamentului European merge în Polonia pentru a investiga utilizarea serviciilor de spionaj

O delegație a Parlamentului European se va deplasa în Polonia, săptămâna viitoare, pentru a investiga serviciile de spionaj, potrivit unui comunicat oficial al Legislativului.

În perioada 19-21 septembrie, o delegație de zece eurodeputați din comisia de anchetă a PE pentru ”spyware” se va afla la Varșovia pentru a asculta victimele spyware, politicieni locali și alți experți, transmite caleaeuropeana.

În vizitele lor, deputații europeni se vor întâlni cu membri ai comisiei extraordinare a Senatului polonez privind Pegasus și cu reprezentanți ai Biroului Suprem de Audit și ai biroului Ombudsmanului. De asemenea, vor discuta cu judecători pentru a afla despre controlul judiciar al supravegherii, vor asculta opiniile unor experți în servicii de securitate ale țării, se vor întâlni cu victimele programelor spion pentru a le asculta mărturiile și vor sta de vorbă cu jurnaliști, personal al ONG-urilor și alți experți.

Deputații europeni au dorit, de asemenea, să se întâlnească cu reprezentanți ai Ministerului de Interne și ai Ministerului Justiției, dar solicitări au fost refuzate, ceea ce a determinat grupurile politice să emită o declarație comună prin care să critice această decizie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Sat
9
Sun
11
Mon
5
Tue
1
Wed
-1
Arhivă Radio Chișinău